Flyttfirmor

Tips & råd


Välja rätt flyttfirma

Välja rätt flyttfirma Det finns ett stort antal olika flyttfirmor att välja mellan för er som ska flytta. Deras priser kan också variera mycket och lika så deras villkor. Det betyder att den billigaste inte behöver vara den bästa för alla, lika som att den dyraste inte heller nödvändigtvis är det.

Därför är det viktigt att ni jämför lite olika firmor för att hitta den som bäst lämpar sig för era behov. Om ni inte vill riskera att råka ut för oseriösa firmor kan det vara klokt att kolla upp dem på internet för att se om någon lämnat positiva alternativ negativa kommentarer och omdömen om dem.

Olika firmor tar olika mycket betalt: en stor flyttbil med tre arbetare kostar till exempel mellan 1 000 och 1 500 kr i timmen. Hur lång tid er flyttning kommer att ta beror förstås på hur mycket saker ni har och mellan vilka adresser dessa ska förflyttas. Ni kan även välja att hyra in en person som packar era lådor, vilket brukar gå på mellan 300 och 500 kr i timmen.

När ni väljer firma bör ni även kolla upp vad de har för försäkring. Det är viktigt att era möbler och andra tillhörigheter är försäkrade under transporten mellan bostäderna om något skulle råka skadas eller i värsta fall förstöras eller försvinna.