Flyttfirmor

Tips & råd


Checklista inför kontorsflytt

Checklista inför kontorsflytt Vid kontorsflytt är det en fördel att följa en checklista. Det ökar chanserna att flytten genomförs smidigt och fritt från onödiga problem. Vår lista har tagits fram just till för att hjälpa er med kontorsflytten.

Först och främst måste ni tänka på att ta kontakt med både er gamla och nya hyresvärd för att ge dem information om under vilket eller vilka datum ni planerar att flytta. Att informera eventuella grannar om flytten är också bra att göra i förväg då den lätt medför oljud och stök. Om ni behöver använda hiss kan det även vara klokt att ta kontakt med en hissjour för att snabbt kunna råda bot på eventuella hisstopp.

För att underlätta för de som hjälper er att flytta, om ni anlitat ett företag för detta, bör ni lägga fram ritningar som tydligt visar de lokaler som både flytten sker ifrån och till. Det gör det lättare för dem att hitta till rätt rum o.s.v. Ni kan även markera var möblerna skall stå om ni redan vet detta.

Utöver detta bör ni även tänka på följande punkter:
  1. De flesta transportörerna kräver att ni märker upp ert gods med etiketter som ni fått av dem. På dessa ska det framgå till vilket rum godset skall flyttas. Det är viktigt att detta genomförs noggrant då en kontorsflytt ofta innebär väldigt mycket gods och att förlora något på vägen är inte roligt för någon. Utöver möbler ska även kartonger märkas med rumsnummer, oftast på ena kortsidan.
  2. Alla möbler som ska flyttas måste ha en märkning på varje del om denna har flera sådana. Om det är en förvaringsmöbel måste denna även vara tömd på sitt innehåll.
  3. Om era anställda har personliga tillhörigheter på sina kontor flyttar firman gärna dessa med, dock täcks de sällan av deras försäkring.
  4. Kopieringsapparater kan oftast flyttas av maskinens leverantör. Om inte måste ni själva transportsäkra alla sådana maskiner efter föreskrifter.
  5. Datorer och likande apparater som skrivare, fax och scanner ska vara transportsäkrade samt urkopplade. Alla sladdar och liknande tillhörigheter ska i de flesta fall packas i speciella påsar vilka firman ni anlitat ofta tillhandahåller.
  6. Tavlor och annan konst skall packas i kartonger. Var noga med att lägga emballage, så att inget blir förstört av misstag. Konst som inte får plats i kartong brukar transportören ta var för sig. Samma sak gäller krukväxter. Dessa bör ni även låta bli att vattna dagarna innan flytten då de annars kan bli onödigt blött.
  7. Mattor som skall flyttas rullas ihop och tejpas, alternativt binds ihop, så att de inte rullar upp sig. De märks precis som allt annat.
  8. Har ert kontor ett kök eller liknande, skall porslin och dylikt packas varsamt på högkant med det tyngsta i botten.

Följer ni alla dessa steg kommer er flytt troligen att flyta på lugnt. Kom också ihåg att en flytt är ett ypperligt tillfälle att städa rent ordentligt i lådor och skåp!